Αντιπρόταση για τον τελικό κυπέλλου

Η πρόταση του ΔΣ της ΟΧΕ για τη διεξαγωγή του Final Four του κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών στη Θεσσαλονίκη, για δεύτερη συνεχόμενη φορά είναι προκλητική. Σε κανένα άθλημα δεν διεξάγεται τελική φάση στην έδρα μίας ομάδας αν υπάρχουν σωστές υποδομές αλλού και βέβαια κατόπιν συμφωνίας των ομάδων που συμμετέχουν.

 

Υπ' αυτό το πρίσμα, η διοίκηση του ΟΦ Νέας Ιωνίας κάνει αντιπρόταση με επιστολή της προς την ΟΧΕ, αναφορικά με τη διεξαγωγή του final four γυναικών για το κύπελλο Ελλάδος.

 

Η πρόταση της Νέας Ιωνίας στηρίζεται στην ανάγκη για την προώθηση του αθλήματος σε περιοχές που ενώ υπάρχουν υποδομές και ενδιαφέρον, δεν υπάρχει επαρκής στήριξη της ομοσπονδίας. Η πρόταση του ΟΦΝΙ για τη διεξαγωγή του final four στη Λαμία είναι ορθολογική και τεκμηριωμένη ενώ διασφαλίζει την επί ίσοις όροις διεκδίκηση του κυπέλλου από όλες τις ομάδες καθώς δεν υπάρχει ο παράγοντας έδρα.

 

"Κύριε Πρόεδρε σε ότι αφορά την διεξαγωγή του Final 4 Κυπέλλου Γυναικών το σωματείο και σε απάντηση του εγγράφου από 14/1/2016 έχουμε να προτείνουμε.
Το σωματείο μας έχει έρθει σε επαφή με φορείς από την πόλη της Λαμίας και προτείνουμε Την 
διεξαγωγή του Final 4 Κυπέλλου Γυναικών στην πόλη της Λαμίας και συγκεκριμένα στο "Χαλκιοπούλειο" Κλειστό  Γήπεδο Λαμίας, χωρητικότητας 2.600 θέσεων και με κερκίδες από τις δυο πλευρές του γηπέδου.

Σε ότι αφορά την διοργάνωση έχουν εξασφαλιστεί τα προαπαιτούμενα σύμφωνα με το έγγραφο σας τόσο για το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων, όσο και για την ανάληψη του λειτουργικού κόστους της διοργάνωσης με τα προβλεπόμενα από εσάς (στολισμός γηπέδου, εξοπλισμός γηπέδου, προωθητικό υλικό κτλ). Στην πρόταση μας  περιλαμβάνονται:

1/ Κάλυψη όλων των αγώνων (και τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό)από τον τηλεοπτικό σταθμό  STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (πανελλήνιας εμβέλειας)

2/ Αναμετάδοση του αγώνα(live streaming)

3/ Αίθουσα τύπου και συνεντεύξεων.

4/ Εξοπλισμός χαντμπωλ σε άριστη κατάσταση (εστίες, προστατευτικά δίχτυα, πίνακες σκορ κ.λ.π.)

5/ Εν ισχύ άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης.

6/Διαθέσιμο 12/2/2016 για προπονήσεις, 13-14/02/2016 για τα ημιτελικά και τον τελικό.

7/ Στολισμός γηπέδου.

8/ Εξοπλισμός γηπέδου(ίντερνετ, φαξ, μικροφωνική)

9/ Μουσική επένδυση, προωθητικό υλικό- εκδόσεις( αφίσες, φυλλάδια, γραφείο τύπου), καθαρισμός γηπέδου κ.λ.π.

10/ Προσκλήσεις και επαφή με το ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για συμμετοχή των φοιτητών

Θεωρούμε ότι η ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας είναι ένας στρατηγικός αναπτυξιακός στόχος για την Ομοσπονδία  και η εν λόγω διοργάνωση θα βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση (για τον σκοπό αυτό είχε διοργανωθεί στις 17 Ιανουαρίου αναπτυξιακό τουρνουά χάντμπολ Κεντρικής Ελλάδας με ευθύνη της Ελληνική Ομοσπονδίας  Χειροσφαίρισης  της ΕΣΚΑΜΑΘ και του αθλητικού συλλόγου Αμφικτύονες.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην διαδικασία στην οποία η επιστολή σας αναφέρει ότι καταληκτική ημερομηνία  για την υποβολή προτάσεων είναι η 18η /1. Θεωρούμε ότι οι τέσσερις ημέρες δεν είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τον σχεδιασμό και την υποβολή επαρκούς φακέλου.  

Θεωρούμε ότι η δυνατότητα διεξαγωγής του final four σε ουδέτερη έδρα, σε ένα από τα αρτιότερα κλειστά γυμναστήρια, με τηλεοπτική κάλυψη δίνει την δυνατότητα σε όλες τις ομάδες επί ίσεις όροις  να διεκδικήσουν το Κύπελλο χωρίς το πλεονέκτημα της έδρας και να αγωνισθούν κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες

Επίσης, η επιλογή του να πραγματοποιηθεί το final four για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Θεσσαλονίκη δεν συμβάλλει στην εξάπλωση του αθλήματος."