Η γιορτή του ΟΦΝΙ

Ο Σύλλογος της Νέας Ιωνίας τίμησε την ιστορία του βραβεύοντας μεταξύ άλλων τους Δημήτρη Καφφάτο, Τάκη Κορορό, Λαμπρίνα Τσάκαλου και την γυναικεία ομάδα χάντμπολ.

Ο ΟΦΝΙ γιόρτασε τα 89 χρόνια ιστορίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ιωνία, παρουσία πλήθους κόσμου. Πρώτος μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Πρόεδρος της ΕΣΧΑ κ. Αθανάσιος Κοντογεώργος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία του Συλλόγου και στα αθλήματα Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ που ήταν ενταγμένα σε αυτόν και επίσης αποκάλυψε ότι υπήρχε και τμήμα χάντμπολ προπολεμικά όταν αυτό παιζόταν στο γήπεδο ποδοσφαίρου με 11 παίκτες.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας κ. Παντελής Χατζηιωάννου, ο οποίος είπε: «Το χάντμπολ προσέφερε για πρώτη φορά στο Σύλλογο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ομαδικό άθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου».

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης έδωσε τα συγχαρητήρια του σε διοίκηση και αθλητές για όλη αυτή την προσπάθεια.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ κ. Κώστας Σταματιάδης τόνισε: «Ο ΟΦΝΙ είναι Σύλλογος πρότυπο για τον Ελληνικό αθλητισμό και διαθέτει ομάδες που διακρίνονται σε πολλά αθλήματα. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια».

Από το χάντμπολ τιμήθηκε ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΟΦΝΙ Δημήτρης Καφφάτος, ο πρώην διδάσκων ΤΕΦΑΑ και από τους πρώτους προπονητές του αθλήματος Τάκης Κορορός, η MVP της περσινής Α1 Γυναικών Λαμπρίνα Τσακάλου, καθώς και η γυναικεία ομάδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2013-2014.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καφφάτος είπε: «Εντάχθηκα πρώτη φορά στον ΟΦΝΙ σε ηλικία 8 ετών. Τα πρώτα μου βήματα τα έκαναν υπό τις οδηγίες του Τάκη Κορορού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βέλιμιρ Πένιοβιτς, ο οποίος με κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι είχα μακριά μαλλιά και εκείνη την εποχή υπήρχε σχετική απαγόρευση από την Ομοσπονδία».

Επίσης ο Σύλλογος βράβευσε πολλούς αθλητές του παρελθόντος από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ. Αθλητές που διακρίνονται στην κολύμβηση, στην γυμναστική και την ποδηλασία.

Από το χάντμπολ παρέστησαν επίσης ο συντονιστής ανάπτυξης της ΕΑΠ/ΟΧΕ κ. Παναγιώτης Ιατρούδης, ο εκπρόσωπος του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ κ. Νίκος Χάλαρης.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ 2013-’14: Ο.Φ.Ν.Ι. ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2013-’14: ΛΑΜΠΡΙΝΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ – ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ:

ΚΟΡΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ,ΙΔΡΥΤΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΚΑΦΦΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ