Τιμητική διάκριση για το Δημήτρη Καφφάτο

Για την μεγάλη του προσφορά στο ελληνικό χάντμπολ και τον αθλητισμό της χώρας μας γενικότερα, τίμησε  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.), τον προπονητή του ανδρικού τμήματος του συλλόγου μας Δημήτρη Καφφάτο.Ο 6ος ολυμπιονίκης με την εθνική μας ομάδα το 2004,έλαβε την τιμητική αυτή διάκριση μαζί με τον συναθλητή του Γιώργο Ζαραβίνα,στο πλαίσιο των 61ων βραβείων του Π.Σ.Α.Τ.

«Νιώθω σαν να πήρα το Όσκαρ ζωής. Τριάντα χρόνια πορείας περνούν αυτή τη στιγμή από τα μάτια μου σαν ταινία. Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η διάκριση. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για όλα όσα έχουμε μοιραστεί. Εμείς που αγαπάμε το άθλημα θα το υπηρετήσουμε από άλλα πόστα και θα συνεχίζουμε να το στηρίζουμε»,δήλωσε εμφανώς συγκινημένος μετά τη βράβευσή του ο Δημήτρης Καφφάτος.

Στην πολύχρονη και άκρως επιτυχημένη καριέρα του,ο Καφφάτος κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδος (1998-99 με τον Ιωνικό Ν.Φ.,2010-11 και 2012-13 με την Α.Ε.Κ.) και 3 κύπελλα Ελλάδος, όλα με την Α.Ε.Κ.(2008-09,2012-13,2013-14).

Ακόμη,υπερασπίστηκε για πολλά χρόνια με τον καλύτερο τρόπο το τέρμα της Εθνικής Ελλάδος,φτάνοντας μαζί της στις μεγαλύτερες επιτυχίες που γνώρισε το άθλημα σε εθνικό επίπεδο:Το 2004 αναδείχθηκε 6ος ολυμπιονίκης στην Αθήνα και το 2005 6ος παγκόσμιος πρωταθλητής στην Τύνιδα.

 

Ο Καφφάτος,που ξεκίνησε φέτος στον Ο.Φ.Νέας Ιωνίας τον νέο κύκλο της καριέρας του ως προπονητής,είχε αρχίσει και την πλούσια αθλητική του καριέρα φορώντας τη φανέλα του συλλόγου μας.Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Ιωνικό Ν.Φ. και στην Α.Ε.Κ. εντός συνόρων και στις Γκρασχόπερς(Ελβετία), Καντάμπρια (Ισπανία) στο εξωτερικό.