Αποκλεισμός μετά την "Οδύσσεια"

Η γυναικεία ομάδα του Ο.Φ.Ν.Ι. ηττήθηκε με 44-22 από την Αστραχανότσκα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του ehfcup.Hαπίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη η αποστολή της ομάδας μας λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στο ‘Αστραχαν, ήταν καταδικαστική για την προσπάθεια πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του ehfcup.
Η συνολικά 48ωρη περιπλάνηση μέχρι να φτάσει η ομάδα στον προορισμό της, μόλις 2 ώρες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, δεν άφησε περιθώρια στις παίκτριες του Ο.Φ.Ν.Ι. να υπερασπιστούν με αξιώσεις το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει μετά απ’ τη μεγάλη τους νίκη στον πρώτο αγώνα με 28-27, απέναντι στις Ρωσίδες ημιφιναλίστ της περσινής διοργάνωσης.Στη Ρωσία δεν ταξίδεψαν  η προπονήτρια Σοφία Ναϊσίδου λόγω ασθένειας και η διεθνής πίβοτ Ρία Μασμανίδου που υπέστη ρήξη χιαστού στο παιχνίδι με την 'Αρτα.

«Μετά από κάποιο σημείο το βασικό για εμάς ήταν όλες οι παίκτριες να τελειώσουν το ματς χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Δεκτό τα συνεχόμενα παιχνίδια και η μεγάλη δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά αυτή η ταλαιπωρία ξεπέρασε τα ανθρώπινα όρια. Τα κορίτσια είχαν να κοιμηθούν τρία βράδια! Δεν χαρήκαν ούτε τον αγώνα με όλα αυτά που έγιναν»,ήταν η τοποθέτηση της προπονήτριάς μας μετά το παιχνίδι, στην ιστοδελίδα της Ο.Χ.Ε.
Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ο.Φ.Ν.Ι. μέχρι τις 32 καλύτερες ομάδες του ehfcup, που προήλθε έπειτα από 3 νίκες (34-22 και 38-27 επί της Αυστριακής Τέκτον και 28-27 επί της Αστραχανότσκα στο πρώτο παιχνίδι),κρίνεται απόλυτα πετυχημένη και η προσοχή στρέφεται πλέον αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις, το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος.
ΑΣΤΡΑΧΑΝΟΤΣΚΑ – Ο.Φ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ  44-22 (ημ: 22-8).
Αστραχανότσκα (Σερέγκιν): Ριάμπτσεβα, Σισένοβα 2, Ζιλινσκάϊτε Γ. 2, Σμίρνοβα, Γκοντσάροβα 2, Κουζνέτσοβα 3, Γκορσένινα 8,Βιαχίρεβα 9, Ανόσκινα,ΖιλινσκάϊτεΒ.3, Ρατσιτέλεβα 3, Ταράσοβα 3, Ιλίινα 2, Κλιμένκο, Τρούσοβα, Γιεζίκαβα 7

Ο.Φ. Νέας Ιωνίας (Πένιοβιτς): Κεπεσίδου, Παπανικολάου 3, Μπράουερ 3, Παπά 5, Χοτοκουρίδου, Κωστοπούλου 2, Χρονοπούλου, Τσάκαλου 8, Χρυσή 1, Μίλιτσιτς, Κοτσαμπουϊκίδου

Διαιτητές: Σέκουλιτς- Γιόβαντιτς (Σερβία). Δίλεπτα: 2-3, Πέναλτι: 4/4-0/3

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ